26 Kasım 2012 Pazartesi

bulbasaur

Bulbasaur Ash in gördüğü ilk bitki pokemonudur.Bulbasaur çok güzel bir pokemondur çünkü onun üstünde daha açmamış bir tohum vardır,üstündeki tohumuyla güneş ışığını toplayıp ışına dönüştürür ve rakibine fırlatır.Güneş ışını bulbasaur ın en güçlü saldırısıdır.Bunların dışında asma kırbacı ve jilet yaprak saldırısı vardır.Asma kırbacı sarmaşık gibidir bir yere uzanır veya oraya kenetlenir.Jilet yaprağı ise çok keskin yaprakları çok hızlı bir şekilde fırlatmasıdır.





5 Ağustos 2012 Pazar

chikorita

Chikorita Ash'in Pallet kasabasından sonraki kasabasında yaşamaktadır. Chikorita, çimen türünden bir pokemondur. Ash, Chikorita' yı görünce onu yakalamak istedi fakat Chikorita çok güçlü olduğu için Ash onu yakalayamadı. Daha sonra dev bir kar fırtınası çıktı ve Ash, Misty ve Brock' tan ayrıldı. Ash Chikorita'yı dağdan yuvarlanırken gördü onu korumak için Charizard'tan alevini kullanarak bir mağara açmasını istedi. Kar fırtınası bitince Misty ve Brock, Ash'i bulduklarında kucağındaki Chikorita' gördüler fakat Chikorita iyi durumda değildi. Chikorita gözünü açtığında Poke Center'daydı (Pokemon Merkezi). Ash ve Chikorita arasında bir şey oldu ve Chikorita Ash' in onu yakalamsını istedi ve Ash Chikorita' nın  karşısına Bulbasaur'ı attı ve Chikorita'yı yakalayıp yoluna devam etti.

27 Temmuz 2012 Cuma

arcanine

Arcanine bir ateş pokemonudur. Arcanine çok güçlü ateş saldırıları (alev saçıcı) ve hız saldırıları (hızlı saldırı) yapabilir.Bu yüzden Arcanine polis köpeği olarak bilinir. Arcanine Gary'nin bir numaralı pokemonudur. Ash bir arcanine gördüğünde karşısına Chanmerder' i atmıştır ve ikiside ateş saldırısı kullanınca büyük bir patlama oldu ve Arcanine kaçtı.



               







25 Temmuz 2012 Çarşamba

aerodactyl

Aerodactyl ilk pokemonlardan biridir. O, ilk zamanlar bir fosil olarak bilinirdi. Ama Ash onunla bir çukurda karşılaştı. Ash onunla savaştığı gün Charmeleon Charizard' a dönüşmüştür. çünkü Aerodactyl onunla uçamayan ejderha diye dalga geçmiştir. Profösör Oak ta bu konu hakkında araştırma yapıp araştırmasınıı Pokedex' se eklemiştir. Aerodactyl ise torağa gömülmüştür.




22 Temmuz 2012 Pazar

raichu

Raichu Pikachu'nun evrimleşmiş halidir. Pikachu evrimleşip Raichu olunca çok farklı güçler kazandı. bunlardan bazıları şimşek patlaması, şimşek ezişi ve yansıtıcı elektrik kuyruğudur.

 

21 Temmuz 2012 Cumartesi

eevee

Eevee garip bir pokemondur, o 5 farklı elementten istediğine dönüşür. Bunlardan bazıları Vaporeon (su türü), Jolteon (elektrik türü), flareon (ateş türü) bunlar sadece üçü 2 tane daha var. Eevee' nin ilginç olmasını sağalayan özelliği budur


15 Temmuz 2012 Pazar

pikachu

Pikachu herkesin tanıdığı bir pokemondur. O elektrikli fare olarak bilinir. Ash Pikachu'yu ilk aldığında Pikachu çok utangaçtı. Bu yüzden duygularını elektriğini kullanarak gösterirdi (anlatırdı) ama Ash'le geçirdiği zamanda duygularını ifade etmeyi öğrendi.

+